Når en mand har brug for afstand

Det kan være svært for mænd at indrømme, at de har brug for hjælp, især når det kommer til deres mentale sundhed. Mens kvinder er mere tilbøjelige til at opsøge rådgivning og terapi, føler mange mænd sig utilpas ved at gøre det. Derfor er det vigtigt at finde en mandlig terapeut, som forstår de unikke udfordringer, når en mand har brug for afstand.

Mandlige terapeuter er mere tilbøjelige til at forholde sig til deres mandlige patienter, da de forstår de forskellige perspektiver når en mand er presset, og hvad der ellers hører til, når en mand har brug for afstand i dagens samfund. De kan give indsigt i, hvordan en mand måske har det med sit liv og sine relationer på måder, som et andet køn måske ikke er i stand til at gøre, når en mand har brug for afstand. Mandlige terapeuter har også den fordel, at de kan rådgive fra både et personligt og professionelt synspunkt.

Når en mand har brug for afstand, er det ofte et symptom

Nogle mænd hører måske denne sætning: “Min mand er en træmand.”  Mandlige terapeuter har erfaring med at arbejde med begge køn, så de kan give indsigt i, hvordan de forskellige køn ser forskelligt på visse emner og situationer. Dette hjælper dem til bedre at forstå dynamikken mellem mænd og kvinder i forhold, hvilket kan være en fordel for par, der kæmper med kommunikationsproblemer eller andre forholdsproblemer, som f.eks. når en mand er presset.

En mandlig terapeut vil også være bedre rustet til at håndtere komplekse emner som depression, angst, stresshåndtering, vredeshåndtering, genopretning af afhængighed, genopretning af traumer og posttraumatisk stresslidelse. En mandlig terapeut vil have en forståelse for, hvad det vil sige at være en mand i dagens samfund og kan yde personlig støtte baseret på denne viden. Han vil også være bekendt med de kulturelle forventninger, som samfundet stiller til mænd, samt hvordan disse forventninger kan påvirke den mentale sundhed. At høre sætningen “min mand er en træmand” er altså ofte et udtryk for, at der knyttes nogle bestemte kulturelle forestillinger til det at være mand.